Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Koningshuis

Zien en gezien worden tijdens de paardenrace Royal Ascot

Pracht en praal tijdens de paardenrace Royal Ascot op de renbaan vlakbij Windsor, de residentie van de Britse koninklijke familie. De aandacht gaat naast de paardenrace zelf vooral uit naar de weelderige kleding van de genodigden. Dit jaar viert het evenement, dat in 1711 werd geopend door Queen Anne, zijn 300-jarige bestaan. Alle foto's zijn afkomstig van AFP-fotograaf Carl de Souza.
Carl de Souza / AFP
Carl de Souza / AFP
Carl de Souza / AFP
Carl de Souza / AFP
Carl de Souza / AFP
Paardenrace-commentator John McCririck.
Carl de Souza / AFP
De Britse koningin Elizabeth II.
Carl de Souza / AFP
Carl de Souza / AFP
Carl de Souza / AFP
Model Anneka Tanaka-Svenska zet haar speciaal voor de gelegenheid vervaardige hoed op, een creatie van hoedenmaker Louis Mariette.
Carl de Souza / AFP
Carl de Souza / AFP
Carl de Souza / AFP
Carl de Souza / AFP