Weens protest tegen het winnen van olie uit teerzanden in Canada

Activisten protesteerden gisteren in Wenen tegen de ontginning van teerzanden. Ze lieten zich overgieten met stroop die eruit zag als teer. Milieubewegingen verzetten zich tegen de kap van grote oppervlaktes naaldbossen in Canada gekapt om de onderliggende teerzanden te ontginnen voor de productie van olie. Dit omslachtige procedé zou leiden tot grote milieuschade en sterke toename van broeikasgassen. Foto Reuters REFILE - CORRECTING TYPE OF LIQUID An employee of a company producing and selling natural cosmetics is covered by molasses representing oil to protest against Canada’s tar sands development during an action in Paris June 15, 2011. The poster reads " Canada’s tar sands arrive in Europe". REUTERS/Charles Platiau (FRANCE - Tags: ENERGY ENVIRONMENT BUSINESS) Reuters