Voorkeur

Hoog in de lucht

Rotterdam

Op de Dag van de Architectuur op 25 juni kan je de Maastoren bezoeken. Het hoogste kantoorgebouw van Rotterdam en met de lift vlieg je dan naar de 44ste verdieping. Zo hoog in de lucht ziet een stad er heel anders uit dan vanaf de grond. Knijp je ogen tot spleetjes en teken de grote vormen en lijnen van jouw uitzicht samen met je vader of moeder. Daarna wandel je naar Villa Zebra om van je tekening een schilderij te maken. Kijk ook voor andere activiteiten op: www.dagvandearchitectuur.nl

Verzamelen: bij Maastoren (Wilhelminahof 1) om 13u en 15u. Inl www.villazebra.nl

Stroopdraaitafel

Amsterdam-Noord

In de Pannenkoekfabriek kan je zelf aan het werk als pannenkoekenbakker en meedraaien in de pannenkoekenproductielijn. Het proces zit vol super snufjes, zoals de stroopdraaitafel en de poedersuikerhijskraan. North by Northwest , van 16 t/m 19 juni in Overhoeks, is een filmfestival met ook muziek, lekker eten en workshops (dansen, film maken en vlieger bouwen). De Taartrovers, Hotmamahot en Noordjes Kinderkunst nemen je mee naar een levensgrote onderste-boven-animatiestudio, de Pannenkoekfabriek en het grote vliegerfeest op zondag. Inl www.taartrovers.nl en www.noordjeskinderkunst.nl