Twee rondjes, en weg zijn ze weer

Met Haase en Huta Galung verloor het grastoernooi de laatste twee Nederlanders.

„Het lag aan de loting.”

Het is geen goede week voor het Nederlandse tennis. Na drie dagen zijn alle Nederlanders al uitgeschakeld bij het tennistoernooi van Rosmalen. Met Robin Haase werd gisteravond de laatste Nederlander uitgeschakeld bij de Unicef Open. De 24-jarige Hagenaar ging in de tweede ronde met 7-5 en 6-4 ten onder tegen de als tweede geplaatste Cyprioot Marcos Baghdatis. Eerder op de dag werd Jesse Huta Galung uitgeschakeld. Hij verloor van de Belg Xavier Malisse (7-6 en 6-4).

„Ik denk dat we behoorlijk veel pech hebben gehad met de loting”, vond Haase. „Met Malisse en Baghdatis troffen we vandaag de twee beste grasspelers hier in Rosmalen.” Haase was ondanks het verlies „niet ontevreden” over zijn spel. „Zoals ik in de eerste set speelde, zou ik van 80 tot 90 procent van de tegenstanders hebben gewonnen”, zei hij. „Als het een jurysport was geweest, had alleen een corrupte jury mij niet tot winnaar uitgeroepen”, zei Haase.

Over zijn mentale weerbaarheid in de tweede set was hij minder tevreden. „Al heb ik ook weinig kansen meer gehad”, zei Haase, die vol lof was over zijn tegenstander. Baghdatis haalde in 2006 nog de halve finale op Wimbledon.

In aanloop naar Wimbledon, dat maandag begint, is de gezondheid van Haase nog een punt van zorg. „Ik voel me momenteel niet optimaal, al wil ik dat zeker niet als excuus gebruiken. Het voelt net alsof ik koorts heb, terwijl dat niet het geval is.” Vrijdag stapt Haase in het vliegtuig naar Londen.

Jesse Huta Galung probeerde na zijn nederlaag in de tweede ronde van het grastoernooi van Rosmalen tegen Malisse vooral de positieve kanten van zijn spel te zien. „Natuurlijk baal ik, maar ik bewijs hier wel dat ik met deze jongens mee kan. Malisse staat toch zo’n zeventig plaatsen hoger.” Huta Galung staat momenteel 116e op de wereldranglijst. „Ik heb eerder dit jaar al gezegd zo snel mogelijk in de tophonderd te willen staan en dat ga ik doen ook.”