Tracks

King Jack: ‘Some Girls’

www.kingjackmusic.tumblr.com

De nieuwe single van de Amsterdamse branierockers King Jack is gratis te downloaden in ruil voor een twitterbericht. Die reclametweet kan daarna eenvoudig vervangen worden door een kritisch oordeel. Bijvoorbeeld: King Jack lift uitbundig galmend mee op een oud melodietje van T. Rex en schaart zich in de rij van Nederlandse glamrockers als Lemming en Catapult.

Jonny Greenwood: ‘Doghouse’

www.twentyfourbit.com

Gitarist Jonny Greenwood van Radiohead begon zijn muzikale carrière als violist in het schoolorkest. De logische volgende stap is zijn symfonische werk als composer-in-residence van de BBC. Zijn 28 minuten lange stuk ‘Doghouse’ ging eind vorige maand in première in New York, uitgevoerd door het 55 man sterke Wordless Music Orchestra. Ook op twentyfourbit.com: vijf Neil Young-covers door Radiohead, met uitleg van Thom Yorke over de overeenkomst tussen hun stemmen.

Le Butcherettes: ‘Dress Off’

www.lebutcherettes.net

Misschien wel de leukste band op het komende Lowlandsfestival: Mexicaanse garagerock van Le Butcherettes met de charmante schreeuwzangeres Teri Gender Bender, geproduceerd door The Mars Volta’s Omar Rodriguez Lopez op hun nieuwe album ‘Sin Sin Sin’. Het brutale ‘Dress Off’ laat de gitaren weg en lijkt een kruising tussen The B-52’s en The Yeah Yeah Yeahs.

jan vollaard