Muziek / Podium

Evgeny Kissin

De Russische sterpianist Evgeny Kissin speelt zondag 19 juni 20u15 Liszt in de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw. Op het programma o.a. Ricordanza uit ‘Etudes d’exécution transcedante’ en Gondoliera, canzone en tarantella uit ‘Venezia e Napoli’.

Inl www.concertgebouw.nl

Parels van de barok

Ook in het Concertgebouw op 26 juni 14u15: de Stabat Mater van Pergolesi en Vier Jaargetijden van Vivaldi met voordracht door Rosita Steenbeek, die de sonnetten van Vivaldi in het Italiaans en Nederlands voordraagt. Solisten: de Belgische sopraan Amaryllis Dieltiens, countertenor Christophe Dumaux en violist Rémy Baudet.

Inl www.concertgebouw.nl

ZomeravondConcerten

De derde editie van de Ouderkerk ZomeravondConcerten met romantische kamermuziek is van 19 t/m 26 juni. Het Erard Ensemble, violist Gordan Nikolic, pianist Paolo Giacometti, bariton Mattijs van de Woerd en de jonge fluitist Rob vanDord brengen muziek van Mendelssohn, Debussy, Schumann, Dvorák en Rachmaninoff te gehore in de historische Amstelkerk uit 1775, gelegen aan de rivier.

Inl www.romantischemuziekweek.nl

Warpaint

De vier Warpaint-vrouwen veroveren vanuit Los Angeles de wereld met hun mooie ‘art rock’-nummers. Dromerig, magisch en hypnotiserend. Het debuutalbum ‘The Fool’ is overladen met lovende woorden.

19 juni, Paradiso Amsterdam. 29 juni Rotown, Rotterdam. Inl. www.warpaintwarpaint.com

The Hague Jazz

. Na vijf jaar heeft The Hague Jazz de vuurproef doorstaan: er ligt een stevig muziekfundament. Het festival verhuist naar het Kyocera Stadion en biedt concerten van o.a. Cassandra Wilson, George Clinton, Dr. Lonnie Smith, Macy Gray, Lizz Wright, Patti Austin en Aloe Blacc. Op 16 juni is de warming-up in de Haagse binnenstad rond de Grote Markt met diverse jazzconcerten.

17-19 juni, The Hague Jazz in Kyocera Stadion, Den Haag. Inl. www.haguejazz.com

Festival Mundial

Struinend over het multiculturele terrein van het wereldmuziekfestival Mundial krijgt het publiek naast muziek ook boodschappen mee over het milieu en ontwikkelingssamenwerking. Met publiekstrekkers als Moby, Jeugd van Tegenwoordig, Selah Sue, Paolo Nutini en Fun Lovin’ Criminals.

18 en 19 juni, Leijpark, Tilburg. Inl. www.festivalmundial.nl

De Parade

Het rondreizend theaterfestival De Parade strijkt morgen, 17 juni, alweer neer in het Rotterdamse Museumpark. Met voorstellingen van Conny Janssen Danst, Ali B., Hans Zimmerman, het Ro Theater, en nieuwe shows van Orkater/The Sadists en The Ashton Brothers. Ook zijn er muziekoptredens van onder anderen Roos Rebergen (‘Roosbeef’), en actrice Hadewych Minis, die zich voorlopig op haar zangcarrière stort.

T/m 26 juni. Inl. deparade.nl.

ITS Festival

Van 23 juni t/m 1 juli 2011 heeft in Amsterdam het International Theatre School Festival plaats. Jonge, afstuderende podiumkunstenaars uit binnen én buitenland presenteren zich aan het publiek. Er zijn circa 45 verschillende producties te zien, plus een uitgebreid randprogramma met nagesprekken, debatten, dansworkshops, afterparties en de jaarlijks terugkerende Awardshow. Het festival opent met de voorstelling De Hollanders, geschreven door Arnon Grunberg.

T/m 1 juli. Inl itsfestivalamsterdam.com