Libië krijgt geen tickets voor Olympische Spelen

IOC geeft pas kaartjes aan het land als het zeker weet wie de tickets in handen krijgt.

Het olympisch comité van Libië krijgt geen kaartjes voor de Spelen van 2012 in Londen tot „absoluut zeker” is dat de tickets in juiste handen belanden. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gisteren verklaard.

De Britse regering is bang dat belangrijke figuren van het Libische regime de Olympische Spelen kunnen bijwonen. De Britse krant The Daily Telegraph meldde gisteren dat de zoon van de Libische leider Moammar Gaddafi honderden kaartjes heeft gekregen voor de Spelen. De zoon van Gaddafi is voorzitter van het olympisch comité van Libië. Maar volgens het IOC zijn er geen tickets gegeven aan Libië. Samen met LOCOG, het organisatiecomité van de Londense Spelen, besloot het IOC dat er geen tickets worden overhandigd aan het olympisch comité van Libië „tot er meer duidelijkheid is over de huidige situatie” in het land.

Gaddafi, zijn familie en de belangrijkste leden van het regime hebben een reisverbod en het zal ze niet worden toegestaan om naar de Olympische Spelen af te reizen, zei een woordvoerder van de Britse premier David Cameron. Wel liet het IOC weten dat atleten, uit welk land dan ook, altijd het recht hebben om mee te doen aan de Olympische Spelen. (AP)