Kortkolom media

Leterme twittert: ‘Wil je n’t stalken..’

Brussel. Yves Leterme, demissionair premier van België, stuurde gisteren een privébericht via Twitter naar al zijn volgers. Het is al de tweede keer dat de christen-democraat zo’n fout maakt. Gisteren schreef hij: „Missch klopt het niet. Maar dat vertel je me zondagav he? Werkte je bij Adecco?/Als ik teveel vraag, zeg maar. Wil je nt stalken..” Het bericht, dat meteen werd verwijderd, leidde tot veel reacties en soms harde grappen op Twitter. „Heb de indruk dat Leterme de potentie heeft van een nieuwe DSK”, aldus een lokale politicus. Leterme schreef vorig jaar op Twitter: „Not at all. Want to learn to know you. You to?” Leterme was toen in Congo, het bericht zou bedoeld zijn geweest voor een correspondent die hij op een receptie had gezien. (NRC)

Truman wint TV Lab

Hilversum. De TV Lab Kijkerspitch 2011 is gewonnen door Roeland de Bruïne en Rik van der Linden. Het programma-idee Truman is het best beoordeeld door het publiek en wordt in een programma gemaakt. Dat zal te zien zijn tijdens de week van TV Lab van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september op Nederland 3. Het programma draait om sociale-media-geek Truman, die zonder dat hij het weet hoofdpersoon is in een spel tussen twee teams. Zij moeten ‘Truman’ opdrachten laten uitvoeren door in zijn bestaan op sociale media te infiltreren en door zijn leven te manipuleren. (NRC)

Beste lokale omroep

Hilversum. TV Enschede FM is uitgeroepen tot ‘Lokale Omroep van het Jaar’. Dat heeft OLON, de organisatie van Lokale Omroepen in Nederland, bekendgemaakt. Gisteren zijn in Hilversum de Lokale Omroep Awards uitgereikt, de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma’s. Winnaars van die prijzen zijn TV Enschede FM met Enschede Actueel, OOG TV (Groningen) met STUG en AB Radio (Bloemendaal) met De Crossmediale nieuwsredactie. Twee presentatietalenten kregen een prijs: Hidde van Warmerdam (AT5, Amsterdam) en Caroline van der Eerden (Studio040, Eindhoven). Er waren 316 programma’s ingezonden. (Villamedia)