Het zat er wel in: Olde Riekerink weg bij Ajax

Johan Cruijff had al gezegd dat wat hem betreft het hoofd van de jeugdopleiding moest vertrekken.

Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink gaat weg bij Ajax. De 48-jarige oud-voetballer en de Amsterdamse club kwamen overeen zijn contract per 1 juli te beëindigen. Olde Riekerink was een van de mensen die in de plannen van Johan Cruijff moesten vertrekken bij Ajax. De voormalig nummer 14 wil dat Dennis Bergkamp en Wim Jonk een prominente rol gaan vervullen bij de landskampioen. Toen Cruijff commissaris werd, was de kans dan ook groot dat Olde Riekerink zou moeten vertrekken. De oud-speler was elf jaar in dienst bij Ajax, waar hij diverse jeugdteams trainde, assistent-trainer was bij het eerste elftal en trainer van Jong Ajax. Sinds juli 2007 was Olde Riekerink hoofd jeugdopleiding. Hij was ook enige tijd trainer van AA Gent en FC Emmen en was assistent van Co Adriaanse bij FC Porto en Metallurg Donetsk. (Novum)