Dode bij zelfmoordaanslag politiebureau hoofdstad Nigeria

Caption: Smoke from the scene of an explosion at a police station is seen after a suspected suicide bomber was killed and many vehicles were destroyed in Abuja June 16, 2011. A suspected suicide bomber was killed and many vehicles were destroyed in an explosion at a police station in Nigeria's capital Abuja on Thursday, the National Emergency Management Agency (NEMA) said. REUTERS/Afolabi Sotunde (NIGERIA - Tags: CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY) Rook boven het hoofdbureau van de politie in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Foto Reuters / Afolabi Sotunde

Bij een zelfmoordaanslag bij het hoofdbureau van de politie in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja is een dode gevallen.

Op de parkeerplaats van het bureau blies een man zich op. Door de explosie zijn ongeveer vijftig voertuigen uitgebrand zijn. Naast de zelfmoordenaar vielen er een dode, een parkeerwachter, en zeven gewonden. Reddingswerkers zijn ter plekke en hebben de straten om het hoofdbureau afgezet.

Op Twitpic zijn beelden te zien van de rookwolken boven Abuja. (hier, hier, hier)


Grotere kaart weergeven

De afgelopen week werd Nigeria opgeschrikt door aanslagen bij politiebureau’s en brandweerkazernes. Er zijn sterke vermoedens dat de radicale islamitische sekte, Boko Haram, achter deze aanvallen zit. Deze organisatie streeft naar het invoeren van islamitische wetgeving, de sharia, in het land. Of deze explosie hier mee te maken heeft is nog onduidelijk.

In april kwamen naar schatting vijfhonderd mensen om in het islamitische noorden van Nigeria bij geweld tussen moslims en christenen na de presidentsverkiezingen op 16 april. Die werd gewonnen door zittend president Goodluck Jonathan, een christen uit het zuiden.

Lees hier meer over Nigeria.

    • Hans Klis