Dodental EHEC-bacterie opgelopen tot 39

Caption: An employee works on June 16, 2011, on the frozen ground beef production line at at the French company SEB (Societe Economique Bragarde) in Saint-Dizier, eastern France. Six children are being treated in hospital in Lille, northern France, for food poisoning related to a rare strain of E.coli bacteri, after having consumed suspect sold under the brand 'Steak Country' at the Lidl store chain. The children had eaten defrosted hamburgers made by SEB in Saint-Dizier which said that part of the meat it received was taken from animals slaughtered in Germany and processed in France. AFP PHOTO FRANCOIS NASCIMBENI
Caption: An employee works on June 16, 2011, on the frozen ground beef production line at at the French company SEB (Societe Economique Bragarde) in Saint-Dizier, eastern France. Six children are being treated in hospital in Lille, northern France, for food poisoning related to a rare strain of E.coli bacteri, after having consumed suspect sold under the brand 'Steak Country' at the Lidl store chain. The children had eaten defrosted hamburgers made by SEB in Saint-Dizier which said that part of the meat it received was taken from animals slaughtered in Germany and processed in France. AFP PHOTO FRANCOIS NASCIMBENI Zes kinderen in het Franse Lille zijn in het ziekenhuis opgenomen na besmetting met de EHEC-bacterie afkomstig van rundvlees. Foto AFP / Francois Nascimbeni

Het aantal doden door besmetting met de EHEC-bacterie is opgelopen naar 39.

Dat heeft het Robert Koch Instituut, het Duitse equivalent van de RIVM in Nederland, vanmiddag laten weten. In Duitsland zijn nu 38 mensen bezweken aan de resistente E.coli-bacterie. Sinds de uitbraak eind mei is ook een dode in Zweden gevallen.

Volgens het instituut neemt het aantal nieuwe besmettingen sinds de afgelopen week wel af. In totaal zijn in Duitsland op dit moment 3304 mensen besmet, dat zijn er vijftig meer dan gisteren.

Hoewel het aantal gevallen van besmetting afneemt, waarschuwt de Duitse minister van Volksgezondheid Daniel Bahr dat er mogelijk nog mensen kunnen bezwijken aan de bacterie. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie zijn meer dan honderd mensen in de verenigde Staten, Canada en dertien andere Europese landen besmet. In Nederland zijn vier mensen besmet, schrijft het RIVM.

Vanmiddag zijn zes kinderen in het ziekenhuis opgenomen in het Franse Lille met symptomen van besmetting, meldt persbureau AFP. Zij zouden ziek zijn geworden na het eten van hamburgers. Het betreft hier echter een andere stam van de ziekmakende bacterie.

De huidige uitbraak van EHEC is de dodelijkste tot nu toe. De bacterie lijkt afkomstig te zijn van kiemgroenten van een boerderij in Bienenbüttel, in het noorden van Duitsland.

Lees hier meer over de EHEC-bacterie.