Copa America live via Youtube - hopelijk

View of Ciudad de La Plata stadium in La Plata some 62 Km south of Buenos Aires on April 20, 2011 which will host the opening football match of the Copa America to be held from July 1 to 24 in Argentina. AFP PHOTO / Juan Mabromata
View of Ciudad de La Plata stadium in La Plata some 62 Km south of Buenos Aires on April 20, 2011 which will host the opening football match of the Copa America to be held from July 1 to 24 in Argentina. AFP PHOTO / Juan Mabromata Hier moet het, onder meer, allemaal gaan gebeuren: het stadion van Ciudad de la Plata, waar op 1 juli de openingswedstrijd van gastland Argentinië tegen Bolivia wordt gespeeld. Foto AFP / Juan Mabromata

Voetballiefhebbers hoeven het deze zomer niet zonder groot toernooi te stellen, ook al is er geen WK of EK. In juli begint de Copa America in Argentinië, en het wordt live gestreamd op Youtube.

Het toernooi in Zuid-Amerika begint op 1 juli met de wedstrijd Argentinië - Bolivia in La Plata. Daarmee opent ook de livestream op Youtube, waar via youtube.com/copaamerica alle 26 wedstrijden te zien zullen zijn.

De wedstrijden van de tien Zuid-Amerikaanse nationale teams (plus Mexico en Costa Rica) worden tijdens de streams van ‘exclusive-to-Youtube’ commentaar voorzien.

Het enige probleem is nu dat het er op lijkt dat de boel niet in Nederland beschikbaar is. Maar, in de comments onder het blog van Youtube lijkt het alsof niemand nog toegang heeft tot de beelden van vorig jaar die er nu op staan. Zo blijken landen als Chili, Groot-Brittannië en Uruguay ook niet tot de ‘meer dan 50 landen op de wereld’ waar men de streams kan bekijken. De lijst van die landen is dan ook nog niet gepubliceerd.

Duimen dus dat Youtube ons niet overslaat als Messi z’n voeten laat spreken.