Boston wint Stanley Cup, fans van Canucks rellen in Vancouver

Spelers van de Boston Bruins vierden vannacht na het laatste fluitsignaal het kampioenschap. Foto AFP / Bruce Bennett

De Boston Bruins hebben vannacht voor het eerst sinds 1972 de Stanley Cup gewonnen. Met een 4-0 overwinning in de zevende wedstrijd tegen de Vancouver Canucks beslisten de Bruins de strijd om het Amerikaanse kampioenschap ijshockey.

De overwinning was voor de Bruins een enorme opluchting, want het team uit Boston had na 1972 nog vijf keer in de finale van de Stanley Cup gestaan, maar geen enkele keer meer gewonnen. YouTube-gebruiker Kevin O’Connell maakte een mooi compilatiefilmpje van de finale van vannacht:

http://www.youtube.com/watch?v=RqyF7N1RpcI

In Vancouver reageerden fans van de Canucks woedend op de nederlaag. Geparkeerde auto’s werden in brand gestoken en de speciaal voor de fans geplaatste grote tv-schermen werden met flessen bekogeld. De oproerpolitie probeerde de onrust, die vanochtend vroeg Nederlandse tijd nog altijd aan de gang was, te herstellen en verrichte een aantal arrestaties.

http://www.youtube.com/watch?v=6Z1EECJCrds

    • Pim van den Dool