3 redenen om tv te kijken

1 afval

Keuringsdienst van waarde

Ned. 3, 20.25-20.55 u.

Bio-afbreekbaar, wat betekent dat precies? Waar zijn de plastic bakjes waar fruit in zit, eigenlijk van gemaakt? Mais, zo blijkt. En waar moeten ze dan heen na gebruik? Gooien we het in de berm, bij het GFT of het oud papier? Of breekt het met hetzelfde gemak, nog steeds het beste af in de gewone afvalbak?

2 Fantasie

Big Fisch

Net 5, 20.30-23.05 u.

Deze bijzonder fraai vormgegeven film over de kracht van de fantasie gaat over een man die altijd sterke verhalen vertelt. Ook op de bruiloft van zijn zoon steelt hij er de show mee. Zoonlief besluit zich bij de feiten te houden, wordt journalist en vertrekt naar Parijs. Als zijn vader op sterven ligt, vliegt hij terug naar huis en wil nu eindelijk wel eens de waarheid horen over het leven van zijn vader, in plaats van kleurrijke sprookjes. Met Ewan McGregor, Albert Finney, Jessica Lange. (Tim Burton, 2003, VS)

3 Doors

When you’re strange

Canvas, 23.15-00.37 u.

Twee weken voor zijn 40ste sterfdag zendt Canvas deze documentaire uit over de legendarische band van Jim Morrison. Met volop zeldzame archiefbeelden onder meer van de filmschool waar Morrison mede-oprichter en toetsenist Ray Manzarek ontmoet.

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 21.