Weer

Stabiel zomerweer zit er voorlopig niet in. Morgen passeert een actief koufront met regen en plaatselijk ook onweer. In de loop van de middag klaart het soms op, maar ook dan vallen er nog buien. Bij een meest matige zuidwestelijke wind wordt het gemiddeld een graad of 18. Alleen langs de oostgrens haalt een enkele plek nog 20 graden.

Vrijdag stabiliseert het weer enigszins onder invloed van een rug van hoge druk. De zon schijnt af en toe, maar een plaatselijke bui blijft mogelijk. De temperatuur verandert weinig, het wordt gemiddeld een graad of 20.

Zaterdag staat in het teken van een actieve depressie nabij Schotland. Een regenzone in de nacht en vroege ochtend wordt overdag gevolgd door buien, soms met onweer en flinke windstoten. De meeste buien vallen in de noordelijke helft van het land. Plaatselijk kan daar 20 millimeter vallen. De zuidwestenwind wordt vrij krachtig en langs de kust zelfs hard, windkracht 7. Bij dit alles wordt het een graad of 17.

Zondag vallen er ook nog flinke buien, lokaal met onweer. In de loop van de dag neemt de buiigheid af en klaart het vanuit het westen redelijk op.

Ook na het weekeinde blijft het wisselvallig, met wel iets hogere temperaturen.