Ryanair moet extra kosten vermelden in advertenties

People queue at the Ryanair check-in desk at Dublin International airport in Ireland on May 24, 2011. Ryanair has cancelled some 36 flights, affecting two flights between Dublin and Scotland caused by ash cloud from an Icelandic volcano that began to erupt on Saturday. AFP PHOTO/ PETER MUHLY Check-in balie van Ryanair op het vliegveld van Dublin. Foto AFP/Peter Muhly

Luchtvaartmaatschappij Ryanair is door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt. Het bedrijf moet voortaan in advertenties melden dat boven op de ticketprijs nog administratiekosten komen.

Ryanair heeft bij het adverteren van een ticketprijs niet vermeld dat de consument extra kosten moet betalen bij het gebruik van een creditcard. Volgens de commissie gaat het over niet te vermijden kosten voor de klant. Daarom moet de Ryanair ze vermelden in advertenties.

De Algemene Nederlandse Vereniging Reisondernemingen (ANVR) had bij de commissie aan de bel getrokken. De vereniging is blij met de uitspraak. “Ryanair speelt het spel niet eerlijk door zogenaamde optionele toeslagen buiten de prijs te houden.”

    • Bart Hinke