Onze straat is eenvormig ja, maar dat is juist mooi

Het kabinet wil minder regels voor de ruimtelijke ordening. Afspraken over woonwijken, bedrijventerreinen en natuurgebieden laat het Rijk voortaan over aan provincies en gemeenten. Nederland, vindt minister Schultz, mag best meer op België gaan lijken: wat rommeliger en minder eenvormig. Maar willen bewoners van bijvoorbeeld de vinexwijk Leidsche Rijn dat wel, allemaal verschillende huizen ?

Het kabinet wil minder regels voor de ruimtelijke ordening. Afspraken over woonwijken, bedrijventerreinen en natuurgebieden laat het Rijk voortaan over aan provincies en gemeenten. Nederland, vindt minister Schultz, mag best meer op België gaan lijken: wat rommeliger en minder eenvormig. Maar willen bewoners van bijvoorbeeld de vinexwijk Leidsche Rijn dat wel, allemaal verschillende huizen? Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Utrecht, Leidsche Rijn, 14-06 2011 foto Evelyne Jacq Bewoners van de Hermelijndijkvlinder. Evelyne Jacq