‘Tien doden bij Amerikaanse luchtaanvallen Pakistan’

Pakistaanse militairen op patrouille in Zuid-Waziristan. Foto AP / Anjum Naveed

Bij een reeks Amerikaanse raketaanvallen op een vermoedelijke verblijfplaats van militanten in het noordwesten van Pakistan zijn vandaag zeker tien doden gevallen. Dat hebben inlichtingenfunctionarissen tegen persbureau AP gezegd.

De aanvallen vonden plaats in de buurt van Wana (kaart), een belangrijke stad in de tribale gebieden van de provincie Zuid-Waziristan, die in het grensgebied met Afghanistan ligt. De tien gedode militanten zouden gelieerd zijn aan Maulvi Nazir, een prominente militantenleider in het gebied. Zuid-Waziristan staat bekend als bolwerk van de Pakistaanse Talibaan.

Zeven doden bij aanslag in Afghanistan

Een zelfmoordterrorist blies vanochtend vijf burgers en twee politieagenten op bij een checkpoint in de centraal gelegen Afghaanse provincie Kapisa. Daarnaast raakten zeven mensen, waaronder twee agenten, gewond. In het zuiden van Afghanistan kwam vandaag één NAVO-militair om het leven. Zijn nationaliteit werd niet bekend gemaakt.

    • Pim van den Dool