Je woont met gelijkgezinden

‘Ik ben blij dat ik hier woon. Ik heb eerder in Nieuwegein gewoond. Dat was echt stampwerk, die bouw daar, allemaal rijtjes achter elkaar. Dit zijn allemaal koophuizen. Je woont hier min of meer met gelijkgezinden. Er zijn veel parken en speeltuintjes in de buurt. De huizen zijn koel, hebben stijl en en sfeer. Neem de gevel. Die ziet eruit als hout, maar het is gevelcement. Hoef je nauwelijks te onderhouden. De huizen zijn niet allemaal hetzelfde. Er zijn drie verschillende types. Maar er gaat wel een zekere eenvormigheid van uit. Dat vind ik mooi. Het is strak. Zo is ook ons interieur. De straat is overzichtelijk en oogt netjes. De mensen die hier op bezoek komen, zeggen vaak dat het wel een vakantieparkje lijkt. Die uitstraling heeft het wel een beetje. De mensen die hier wonen, zijn bijna allemaal jong. Dat is prettig, het maakt het leggen van contacten wat gemakkelijker. We houden regelmatig buurtfeesten. De vraag is eigenlijk niet of de bouw wat gevarieerder zou moeten. Het gaat erom: oogt het rommelig of niet? Niet ver van hier is ook een buurtje met huizen in jaren-30- stijl met verschillende soorten geveltjes. Dat is ook mooi. En het maakt geen rommelige indruk. De heg is hier hoog, hè. De gemeente zou de heggen snoeien. Maar ze komen niet. De gemeente is laks.’ Miriam Lijbaart (30). Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Utrecht, Leidsche Rijn, 14-06 2011 foto Evelyne Jacq Bewoners van de Hermelijndijkvlinder. Evelyne Jacq