Jack de Vries wordt lid van directie communicatiebureau

Oud-staatssecretaris van Defensie Jack de Vries (CDA) wordt lid van de directie van de Nederlandse vestiging van het internationale communicatiebureau Hill & Knowlton.

Het bedrijf maakte vanochtend bekend dat hij de leiding krijgt over de afdeling voor ‘public affairs’. Hij gaat bedrijven adviseren over hun communicatiestrategie en aan crisismanagement doen. De Vries blijft actief voor het CDA, in het zogeheten strategisch beraad. Ook mag hij blijven optreden als commentator bij het tv-programma De Wereld Draait Door.

Jack de Vries meldde op Twitter:

Zin in de nieuwe uitdaging bij Hill and Knowlton! Vanmiddag naar Amsterdam voor kennismaking met nieuwe collega’s. #nieuwebaan

De Vries moest vorig jaar opstappen als staatssecretaris vanwege een buitenechtelijke affaire met een ondergeschikte. Hij stond op de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, maar zag af van zijn zetel. Voordat De Vries staatssecretaris werd, was hij de rechterhand van premier Jan Peter Balkenende (CDA). Hij bouwde in politiek Den Haag de reputatie op van een berucht spindoctor.

In 2007 werd hij uitgeroepen tot communicatiemanager van het jaar.