Hushovd wint eindelijk in de regenboogtrui

Het is traditioneel moeilijk om als wereldkampioen wielrennen wedstrijden te winnen. De Noor Thor Hushovd lukte dat pas gisteren, driekwart jaar na de WK.

De Noorse wielrenner Thor Hushovd heeft zijn eerste overwinning in de regenboogtrui geboekt.

De wielrenner die vorig najaar in Australië wereldkampioen werd, toonde zich gisteren in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland de snelste in een massasprint. De leiderstrui blijft in het bezit van de Italiaan Damiano Cunego.

De Slowaak Peter Sagan leek in de straten van Huttwil op weg naar zijn tweede ritzege op rij, maar de renner van Liquigas werd in de laatste meters door Hushovd voorbijgesneld. De Italiaan Marco Marcato van Vacansoleil kwam als derde over de streep.

Cunego verdedigt in het klassement een voorsprong van 54 seconden op de Colombiaan Juan Mauricio Soler. De Nederlandse Raborenners Bauke Mollema en Laurens ten Dam staan respectievelijk derde en vierde. (Novum)