Bomdreiging Utrecht geweken, politie verwacht niets te vinden

De wijde omtrek rond de auto is afgezet. Foto NRC/Enzo van Steenbergen

De dreiging die uitging van een verdacht voertuig op het Aakplein in Utrecht is geweken. Er is niets gevonden, laat de politie weten. Volgens onze Utrecht-verslaggever Enzo van Steenbergen staakten de experts van Explosieven Opruimingsdienst (EOD) rond kwart over vijf vanmiddag hun onderzoek.

De EOD-robot is weer opgeborgen. Een takelwagen zal de auto nog optillen, maar de politie verwacht niet dat er daarbij iets aangetroffen zal worden.

In totaal werden 45 woningen in de Schepenbuurt in Utrecht even na het middaguur uit voorzorg ontruimd vanwege het verdachte voertuig, een donkerpaarse Volkswagen Golf. Het is nog onbekend om hoeveel mensen het gaat. Er was opvang geregeld maar alle buurtbewoners zijn door familie en vrienden opgevangen.

De politie is niet getipt maar kwam na eigen onderzoek in actie. Wat aanleiding gaf tot het onderzoek blijft onbekend. Wel wist de politiewoordvoerder te zeggen dat het “zeker niet goed” geweest zou zijn om de alleen de politie het voertuig te laten onderzoeken. De EOD werd vanmiddag ingeschakeld om de auto te inspecteren.

Volgens een gemeentewoordvoerder werd burgemeester Aleid Wolfsen op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Op het stadhuis werd eerder vanmiddag overleg gepleegd over de situatie.

Het gebied rond het Aakplein is afgezet door de politie. Foto via twitter.com/HannekeEHet gebied rond het Aakplein is afgezet door de politie. Foto via twitter.com/HannekeE

Update 14.51 uur:Hanneke Eilander van RTV Utrecht is aanwezig bij het Aakplein en meldt op Twitter:

Buurtbewoner weet dat het om een oude Golf gaat. Enige gevaar volgens politieagent is hondenpoep in de berm. #Aakplein

Update 14.48 uur: RTL Nieuws-verslaggever Geert Gordijn is bij het Aakplein en meldt het volgende:

Sleepauto heeft voertuig naast de verdachte auto weggehaald, EOD werkt nu aan die auto, buiten gezichtsveld.


View Larger Map

    • Bart Hinke