Het is hier gezellig, geen troep

‘We woonden in een appartement in het centrum van Den Bosch. Maar we kregen gezinsuitbreiding en we zochten een huis met meer ruimte. Het was om meerdere redenen beter om in Utrecht te gaan wonen. Een groter huis met een tuin. Dit huis is best groot, voor een stad als Utrecht. En met een flinke schuur. Let niet op de rommel. We zijn nog bezig in de tuin. In Den Bosch was het drukker dan hier. Hier is het ook gezellig, maar op een andere manier. Het bruist hier niet. Er zijn geen cafeetjes en restaurantjes. Die komen wel, maar dat duurt nog even. Bijna iedereen in deze straat is jong. En iedereen is hier nieuw komen wonen, dat schept ook wel een band. We lopen elkaars deur niet plat, maar je kunt van elkaar op aan. Elkaars huis in de gaten houden als je weg bent, planten water geven, dat soort dingen. De huizen zijn eenvormig en ik hoop dat dat zo zal blijven. Het maakt een nette, geordende indruk. Stel dat alle huizen straks verschillende kleurtjes hebben? Nee. De heggen voor de huizen zijn allemaal hetzelfde. Wandelaars of fietsers die hier door de straat komen, zien dat en die vinden dat mooi. Gezellig. Geen troep. Dat geldt ook voor onze achtertuinen. Kijk naar onze schutting. Die hebben we met een aantal bewoners gelukkig gezamenlijk gekocht. Zodat ze een eenheid vormen.’ Martha Selanno (35) met zoon Marvin (3). Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Utrecht, Leidsche Rijn, 14-06 2011 foto Evelyne Jacq Bewoners van de Hermelijndijkvlinder. Evelyne Jacq