Financieele Dagblad: site betaald

Zakenkrant Het Financieele Dagblad gaat als eerste nieuwsorganisatie in Nederland geld vragen voor uitgebreide toegang tot zijn website. Het FD opende vandaag zijn vernieuwde site. Wie meer dan tien artikelen per maand wil lezen, moet zich registreren en betalen. Abonnees van de krant houden onbeperkt toegang tot de site.

De krant hoopt eindelijk geld te gaan verdienen met internet. „In navolging van de Financial Times, The Wall Street Journal en de Belgische zakenkrant De Tijd stoppen we met het gratis weggeven van de informatie die we op fd.nl brengen”, schrijft waarnemend hoofdredacteur Job Woudt vandaag. Er is nog geen opvolger gevonden voor Ulko Jonker.

Uitgever Jacques Kuyf: „De consument wordt te langzaam opgevoed met het idee dat nieuws van waarde zijn prijs heeft.” Kuyf denkt dat meer partijen het FD volgen. Deze zomer gaat het kleine Nederlands Dagblad waarschijnlijk ook geld vragen voor toegang tot zijn site.