FBI-zaak Armstrong

Na de Amerikaanse justitie opent nu ook de Amerikaanse federale politie FBI een onderzoek naar ex-wielrenner Lance Armstrong. Aanleiding is een vermeende ruzie tussen Armstrong en oud-ploeggenoot Tyler Hamilton in een restaurant in Aspen, Colorado. De FBI heeft zich bij de restauranthouder gemeld en de beelden van de bewakingscamera’s opgeëist, meldde The New York Times.

Zevenvoudig Tourwinnaar Armstrong zou zijn oud-ploeggenoot Hamilton afgelopen zaterdag hebben bedreigd toen de twee elkaar toevallig tegenkwamen in het restaurant. „Mijn advocaten zullen je kapotmaken en je fileren in de rechtbank”, zou de Texaan tegen Hamilton hebben geroepen. De FBI onderzoekt nu of Armstrong heeft gepoogd een mogelijke getuige te beïnvloeden. De Amerikaanse justitie doet namelijk al langer onderzoek naar dopinggebruik bij de ploeg US Postal van Lance Armstrong. Hamilton beschuldigde Armstrong vorige maand in een interview bij CBS van het gebruik van verboden middelen tijdens de Tour van 1999.

Volgens Jodi Larner, mede-eigenaar van het restaurant, zou slechts sprake zijn geweest van een korte woordenwisseling tussen de twee. „Er waren geen bedreigingen en er werden slechts enkele woorden gewisseld”, zei Larner tegen persbureau AP.