Endemol heeft grote financiële problemen

Het bedrijf heeft een schuld van twee miljard euro en staat onder grote druk.

De Nederlandse televisieproducent Endemol kan bijna niet meer voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Het bedrijf heeft een schuld van twee miljard euro en staat onder grote druk om de financiële positie te verbeteren. Dat heeft het Financieele Dagblad gisteren gemeld.

Endemol heeft in het eerste kwartaal nog wel voldaan aan de convenanten met zijn geldverstrekkers, maar zou in het tweede kwartaal in gebreke zijn gebleven bij de banken. In het uiterste geval nemen de banken het bedrijf geheel of gedeeltelijk over. Daarover zouden nu onderhandelingen met Endemol lopen.

In maart deed het verhaal al de ronde dat Endemol in financiële problemen zou zijn. De televisieproducent zoekt al langer naar een opvolger van het zeer succesvolle realityprogramma Big Brother. Deze realityserie loopt nog steeds in een groot aantal landen maar de formule lijkt versleten. (NRC)