Eenvormig? Dat vind ik niet

‘Ik voel me erg thuis in Leidsche Rijn. Ik ben lerares Frans en heb aan huis een praktijk voor shiatsu. Dat is een vorm van drukpuntmassage, onder meer tegen stress en hooikoorts. Dit is een gezellige straat. Iedereen kent elkaar. Maar wij vonden de straat wel wat saai. Het is eigenlijk alleen maar een heel breed fietspad. We hebben geprobeerd om in het televisieprogramma Eigen Huis en Tuin te komen om er iets aan te doen. Dat is niet gelukt. Wel worden hier straks boompjes geplant. Er komen ook speeltegels voor de kinderen. Wij vinden de huizen erg mooi. De gevels lijken van hout en wekken daardoor een dorpse indruk. De hele straat heeft een oud-Hollandse uitstraling. Eenvormig zou ik de straat niet willen noemen. Wij woonden eerder in de wijk Overvecht, in het noorden van Utrecht. Daar staan veel oude flats. Dát is pas eenvormig. Wij waren hartstikke blij dat we dit nieuwe huis konden kopen. Wel hadden we graag een dakkapel gebouwd op zolder, maar dat mocht helaas niet, alleen voor de eerste verdieping. Dat komt doordat onze buren eerder ook een dakkapel op de eerste verdieping hadden gebouwd. Ja, er zijn in de omgeving ook kavels te koop waar je zelf je huis kan bouwen. Maar daarvan is de prijs hoger. En het geeft een hoop stress. Dit huis geeft rust.’ Jeanette Spies (27) Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Utrecht, Leidsche Rijn, 14-06 2011 foto Evelyne Jacq Bewoners van de Hermelijndijkvlinder. Evelyne Jacq