CDA en D66 houden PSV in onzekerheid over hulp

CDA en D66 in Eindhoven laten redding PSV afhangen van onderzoek.

De raadsfracties van CDA en D66 in Eindhoven gaan het gemeentelijke reddingsplan voor PSV onderzoeken. De uitkomst hiervan bepaalt het standpunt van die partijen. Dat lieten ze gisteren weten tijdens de vergadering van de raadscommissie financiën en bestuur.

De gemeenteraad stemt op 28 juni over de aankoop van de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex de Herdgang, voor een bedrag van ruim 48 miljoen euro. PSV moet, met een loopduur van veertig jaar, jaarlijks 2,4 miljoen euro betalen voor het gebruik van het onroerend goed.

VVD, PvdA en LPF lijken niet onwelwillend tegenover het reddingsplan te staan. SP en Trots op Nederland hebben laten weten principieel tegen steun te zijn, terwijl GroenLinks, Ouderenappèl en Leefbaar Eindhoven kritisch blijven.

PSV kampt sinds enige tijd met financiële problemen, doordat de club voor het derde jaar op rij miljoenen uit de Champions League misloopt. In het seizoen 2009-2010 leed PSV een verlies van 17,5 miljoen euro. (Novum)