Alle huizen gelijk, dat is mooi

‘We zien er toch niet te vermoeid uit, hè. We komen net uit het vliegtuig vanuit Curaçao. Daar zijn we op huwelijksreis geweest. Wij zijn nu de familie Van Beek. We zitten hier prima. Hier wonen veel jonge mensen. De meesten werken allebei, anders red je het financieel niet. Het is een kinderrijke straat. Ja, het is hier erg gezellig. Alle huizen zien er hetzelfde uit. Dat vinden wij mooi. Zouden hier meer Belgische toestanden moeten komen? Zodat het rommeliger wordt? Daar moeten we niet aan denken. Een straat waar de deuren groen en geel en rood zijn geverfd, nee, dat is toch niet mooi? Zo eenvormig is deze wijk trouwens niet, hoor. Elke buurt is weer anders opgezet. Wij vinden de eenvormigheid mooi. Kijk eens naar de heggen in onze voortuinen. Het is de bedoeling dat wij daar de eerste vijf jaar niets aan veranderen. De heggen worden door de gemeente gesnoeid. We willen graag afspraken maken met de andere bewoners om te zorgen dat over vijf jaar iedereen hetzelfde in z’n voortuin doet. Dus als iemand besluit een lage schutting te zetten, laten we dat dan allemaal doen. Zodat het geen rommeltje wordt. Daar zie je onze namen op een naamplaatje naast de deur. Dat hebben we gekregen. Boven onze namen staan poppetjes van Utrecht en Feyenoord, waar we supporter van zijn.’ Diana en Jeroen van Beek (26 en 27). Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Utrecht, Leidsche Rijn, 14-06 2011 foto Evelyne Jacq Bewoners van de Hermelijndijkvlinder. Evelyne Jacq