6 redenen om uit te gaan

Theater Rast – De Caravan Amsterdam: t/m 18 juni verzamelen om 20.15u in Studio RAST/Podium Mozaïek, op 19 juni om 15.00u. Prijs: 6 euro. www.podiummozaiek.nl Theater Rast brengt op locatie in de buurt van Podium Mozaïek een hedendaagse bewerking van De Dienstlift van de Britse toneelschrijver Harold Pinter. De Caravan is een komische thriller over een neurotisch huurmoordenaarechtpaar dat wacht op een bericht van bovenaf om over te gaan tot het klaren van hun klus.

1 THEATER

Zomeravonden

Den Haag: Drangstudio. Van 15 t/m 26 juni, 20.15u/15.00u. Entree: 6,35-12,50 euro. www.drang.nl

Tijdens Zomeravonden kun je kennismaken met de jonge spelers en makers van Sturm&Drang. Dit keer presenteren zij zich met de voorstelling Uitgesloten!, een vierluik over taboes en vooroordelen, geïnspireerd op de klassieke personages Lolita, Don Quichot en Godot.

2 muziek

TenTemPiés

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.30u. Kaarten: 10 euro (incl. lidmaatschap). www.paradiso.nl.

Cd-presentatie van Canto Para Gritar, het debuutalbum van de Amsterdamse rock-mestizoband TenTemPiés. Met de Spaanstalige cd levert de band een mengsel van genres: elementen uit de latin rock, ska, reggae en hiphop zijn samengesmeed tot een muziekstijl die ze ‘damsko mestizo’ hebben gedoopt. Humanos Magicos verzorgt het voorprogramma met een flinke dosis dansbare psychedelische ‘desert rock’. Na afloop: dansen met Fiesta Macumba.

3 THEATER op LOCATIE

#MOES (try-out)

Leiden: Ons Buiten. T/m 26 juni. Tijd: 20.30u./14.30u. Res: 071-3318053; www.ffnaarmoes.nl

De Veenfabriek, ZinaPlatform en FemaleEconomy presenteren in Volkstuincomplex Ons Buiten een voorstelling waar acteurs en tuinbewoners, verspreid door de tuinen „verhalen vertellen, onkruid laten bloeien, liederen laten klinken en met weemoed relaties laten verwelken omdat niet alles altijd kan blijven bestaan”. Ook van 1 t/m 10 juli in Tuinpark Buikslotermeer, Amsterdam.

4 OPERA OP LOCATIE

Eise: Help, mijn man heeft een heelal (try-out)

Rotterdam: Rivierpodium Fighter, Schiehaven 11. Tijd: 21.00u. Kaarten: 15-20 euro. www.intorno.nl/opera

Op de historische zeesleper ‘Fighter’ in de Schiehaven is tot en met 19 juni de opera Eise: Help, mijn man heeft een heelal! te zien, over wolkammer en sterrenkundige Eise Eisinga en zijn vrouw Pietje. Eisinga bouwde tussen 1774 en 1781 een planetarium – in zijn huis. Het hele huis raakt er vol mee. Pietje is loyaal, maar als Eise zelfs de bedstee op wil offeren voor de wetenschap is voor haar de maat vol. Een journaliste interviewt het stel, een knipoog naar televisieprogramma’s als Help, mijn man heeft een hobby! en De Wereld Draait Door.

5 THEATER op locatie

Theater Rast – De Caravan

Amsterdam: t/m 18 juni verzamelen om 20.15u in Studio RAST/Podium Mozaïek, op 19 juni om 15.00u. Prijs: 6 euro. www.podiummozaiek.nl

Theater Rast brengt op locatie in de buurt van Podium Mozaïek een hedendaagse bewerking van De Dienstlift van de Britse toneelschrijver Harold Pinter. De Caravan is een komische thriller over een neurotisch huurmoordenaarechtpaar dat wacht op een bericht van bovenaf om over te gaan tot het klaren van hun klus.

6 STAND-UP COMEDY

Kolder in je Kop

Den Haag: Grote Markt. Tijd: 20.00u. Gratis. www.pophotspot.nl

Kolder in je Kop, de maandelijkse stand-upcomedyavond van Poppodium SuperMarkt waagt een sprong naar buiten. Op het Carrousel-podium op de Grote Markt staan Hank, Wouter Monden en Harry Glotzbach.