4 redenen om tv te kijken

Scene uit de film Lust, Caution (2007) FOTO: A-Film

1 film

Lust, Caution

Canvas, 20.40-23.10 u.

In Lust, Caution pendelt Ang Lee tussen Hongkong in 1942, aan het begin en eind van de film, en Shanghai in 1938 in een uitgebreide flashback. In 1942 ontmoeten we aan de mahjongtafel mevrouw Mak, een nieuweling in het dameskransje van mevrouw Yee, wier man een hoge functie heeft bij de geheime politie die met de Japanners collaboreert. Er zindert iets tussen meneer Yee ( Tony Leung) en mevrouw Mak (Wei Tang). Een rauw verhaal in smeuïge beelden, maar veel koeler dan voorganger Brokeback Mountain. (Ang Lee, 2007)

2 tv-actie

TV Show Special: De eerste 1.000 dagen

Ned. 1, 21.30-23.05 u.

30.000 Baby’s moeten zonder honger kunnen opgroeien. Ivo Niehe gaat in deze tv-actie de uitdaging aan om dat voor elkaar te krijgen. Hij wordt daarbij geholpen door Claudia de Breij, Paul van Vliet, Trijntje Oosterhuis en Monique van de Ven.

3 serie

History’s secrets

National Geographic, 23.00-00.00 u.

In deze aflevering is te zien hoe de NASA in 1969 voor het eerst een mens succesvol naar de maan stuurde. Er zijn uiteindelijk, tot 1973, 16 Apollo-vluchten geweest, waarvan er zeven ook daadwerkelijk op de maan zijn geland. In de documentaire is te zien hoe sommige Apollo-ruimtemissies bijna mis gingen en welke rampen niet konden worden voorkomen.

4 docu

VPRO Import: De pijp

Ned. 2, 23.50-00.43 u.

In de ogenschijnlijk ongerepte streek County Mayo aan de westkust van Ierland werd een gigantisch gasveld ontdekt. Om dat leeg te pompen moet Shell een pijpleiding dwars door het gebied aanleggen. De bewoners verzetten zich, maar de Ierse regering geeft de multinational ondertussen al de volledige ruimte. In De pijp (‘The Pipe’) is het verzet tegen de uitvoering van de plannen over een periode van vier jaar vanuit het perspectief van een aantal lokale activisten te zien. (Risteard O’Domhnaill, 2010)

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 27.