Zo ziet vliegen eruit in 2050

Foto Airbus

In 2050 wordt vliegen pas echt leuk. Als het aan de plannen van Airbus ligt tenminste. Terwijl je onderweg bent naar je bestemming geniet je van vrij uitzicht door het glazen dak, kun je virtueel gamen en kleding passen en laat je je opladen in een ‘vitaliserende stoel’.

Airbus onthulde vandaag het interieur van de Concept Cabin zoals dit vliegtuig er ergens in 2050 uit moet zien. Vergeet business class en economy. ‘Persoonlijke zones’ maken het vliegtuig voor elk wat wils. Zo is de ‘smart tech zone’ ingericht om het de functioneel georiënteerde reiziger mogelijk te maken net zo te leven als aan de grond. Terwijl je in de ‘vitalising zone’ geheel tot rust komt door bijvoorbeeld aromatherapie en acupunctuurbehandelingen in een met vitaminen en antioxidanten verrijkte ruimte.

De bionische structuur van het vliegtuig bootst de efficiëntie na van een vogellichaam; geoptimaliseerd om kracht te bieden waar nodig. Daarnaast kunnen de wanden van het toestel transparant worden voor een panoramisch uitzicht.

De presentatie ging vooraf aan ‘Le Bourget’, de jaarlijkse luchtshow van Parijs. Of het vliegtuig echt gebouwd gaat worden is nog maar de vraag.

Virtueel gamen. Foto AP / AirbusVirtueel gamen. Foto AP / Airbus

    • Marije Willems