Weer

De luchtsoort waarin we ons bevinden, is relatief vochtig en met weinig wind voelt het in de zomer dan al snel zwoel aan. Dat geldt zeker voor morgen, wanneer de temperaturen in het binnenland naar 22 tot 24 graden stijgen. De komende 36 uur blijft het weer stabiel, al schuift vannacht via Zeeland en het westen van Brabant wel wat regen binnen. De noordelijke helft van het land blijft droog. Dat geldt eerst ook nog voor het zuidoosten, maar in de loop van morgen trekt de neerslag langzaam richting Duitsland. In de middag valt vooral in het oosten van Brabant, in Limburg en het zuidoosten van Gelderland een enkele regenbui. Na circa 10 graden bij zonsopkomst wordt het ’s middags maximaal 20 graden aan zee tot 24 graden in Limburg. Bewolking en momenten met zon wisselen elkaar af. De Waddenkust pakt daarbij met 11 uur de meeste zonneschijn mee, de Limburgse heuvels met 4 uur de minste.

Donderdag zwiept aan de zuidkant van een oceaandepressie ten westen van Schotland een actief koufront via de Britse eilanden en de Noordzee Nederland binnen. Dat levert een paar stevige buien op die vooral in het binnenland op diverse plekken met onweer vergezeld gaan.

Ook het weekend verloopt wisselvallig.