Vrouwen wereldwijd op de been tijdens ‘Slutwalk’ tegen seksueel geweld

Sinds begin april demonstreren vrouwen in hoofdsteden over de hele wereld tegen seksueel geweld tijdens zogenaamde Slutwalks. Aanleiding hiervoor was de uitspraak van de Canadese politieagent Michael Sanguinetti die vrouwen adviseerde "zich niet als slet te kleden" als zij wilden voorkomen het slachtoffer te worden van seksueel geweld. De agent maakte zijn opmerking op 24 januari tijdens een bijeenkomst op de Universiteit van York in Toronto. Wereldwijd reageerden vrouwen woedend. In tientallen steden werd geprotesteerd met leuzen als "Mijn instemming is niet mijn kleding" en "mijn verkrachting is niet mijn fout". Vorige week liepen ook in Amsterdam enige honderden mensen mee in een 'slettenmars' van het homomonument naar het Spui. Women take part in the "Marcha das Vagabundas" (Slutwalk) protest in Sao Paulo June 4, 2011. The demonstrators are protesting sexism, rape and sexual crimes following similar recent demonstrations in Canada where a Toronto policeman was quoted saying "women should avoid dressing like sluts in order not to be victimized". REUTERS/Nacho Doce (BRAZIL - Tags: CIVIL UNREST SOCIETY) REUTERS