Steve McClaren keert terug in Engels voetbal

Steve McClaren keert terug in het Engelse voetbal. De voormalige trainer van FC Twente is gisteren door Nottingham Forest voor drie jaar vastgelegd. De 50-jarige Engelsman was van 2008 tot 2010 in dienst bij FC Twente en vertrok daarna naar VfL Wolfsburg, dat hem in februari ontsloeg wegens tegenvallende resultaten.

McClaren was in Engeland eerder assistent-trainer van Manchester United en hoofdcoach van Middlesbrough waarmee hij de (verloren) UEFA Cup-finale van 2006 bereikte. Na een minder succesvolle periode als bondscoach van Engeland – hij werd door de voetbalbond FA verantwoordelijk gehouden voor de uitschakeling in de kwalificatie voor het EK 2008 – verwierf hij als clubtrainer eerherstel in Enschede. Hij werd met FC Twente voor het eerst in de clubhistorie landskampioen.

Forest komt uit in het Championship, het tweede niveau van het Engelse voetbal. De ploeg verloor dit jaar in de play-offs van de latere promovendus Swansea City.

Voetbaltrainer Michel Preud’homme vertrekt al na een seizoen definitief bij FC Twente. De Belg kiest voor een overstap naar de Saoedi-Arabische club Al-Shabab. Dat meldt de bekerwinnaar vandaag op zijn website. Het vertrek van de voormalige doelman hing al langer in de lucht.

Preud’homme werd afgelopen seizoen verkozen tot trainer van het jaar in de eredivisie. De 52-jarige Belg was een jaar in dienst bij de ploeg uit Enschede. Hij won de KNVB-beker, maar verspeelde op de laatste speeldag de landstitel aan Ajax. Eerder had Preud’homme Standard Luik en AA Gent onder zijn hoede.

Voetballer Balázs Dzsudzsák verruilt PSV voor de Russische club Anzhi Machatsjkala. De 24-jarige vleugelaanvaller, die nog een contract tot medio 2015 had in Eindhoven, levert naar verluidt veertien miljoen euro op. De Hongaar speelde sinds januari 2008 voor PSV. In zijn eerste halfjaar werd hij direct landskampioen.

Dzsudzsák, afgelopen seizoen goed voor zestien doelpunten en veertien assists, komt bij de nummer vier van de Russische competitie onder meer Roberto Carlos, Mbark Boussoufa en ex-PSV’er Diego Tardelli tegen. (Novum)