Opinie

Rawhide

Ik zie een kudde koeien langs de rand van de havenkom galopperen. De dieren blijken op de vlucht voor twee jochies, gewapend met zwemvest en surfbord. De kudde komt tot rust bij het hek van de haven, op veilige afstand van hun belagers. Eén kalf is achtergebleven op de landtong die de havenkom van de

Ik zie een kudde koeien langs de rand van de havenkom galopperen. De dieren blijken op de vlucht voor twee jochies, gewapend met zwemvest en surfbord. De kudde komt tot rust bij het hek van de haven, op veilige afstand van hun belagers. Eén kalf is achtergebleven op de landtong die de havenkom van de IJssel scheidt. Na enige aarzeling holt het jong, in wijde boog om de havenkom heen, op de kudde af. Halverwege staan de jochies weer. De kudde kijkt toe. Zal ik…?

Dan stormt de grootste koe, gevolgd door de hele troep, op volle kracht naar het kalf. De jochies schieten weg. De kudde is weer compleet.

Peter Bange