Productiehuis Korzo

Net als alle 20 andere productiehuizen staat dansproductiehuis Korzo op het punt zijn Rijkssubsidie te verliezen: 1,2 miljoen euro. Voor dat geld bracht Korzo in 2009 250 voorstellingen in eigen huis, 120 buiten Den Haag en 72 in het buitenland, met name dansvoorstellingen. Nog geen half jaar geleden leek de toekomst productiehuis Korzo toe te lachen: de ingrijpende verbouwing (kosten: 6 miljoen) van het pand aan de Haagse Prinsestraat had een prachtig, geheel op de functie toegesneden pand opgeleverd en prinses Máxima kwam hoogstpersoonlijk een kijkje nemen. Nu is de toekomst onzeker.

Algemeen directeur Bernadette Stokvis: „Zijlstra doet het voorkomen of alles wat hij geen topkwaliteit vindt, gekriebel in de marge is. Maar wij leveren ook topkwaliteit, en heel efficiënt geproduceerd.”

Binnenkort zal Korzo in gesprek met de gemeente Den Haag gaan. „Want het schrappen van Korzo én Holland Dance Festival betekent een enorme aderlating voor Den Haag Dansstad.”