Preud'homme vertrekt definitief bij FC Twente

FC Twente moet op zoek naar een nieuwe trainer; Michel Preud’homme stapt over naar Al-Shabab.

Michel Preud’homme vertrekt na een seizoen definitief bij FC Twente. De Belgische trainer kiest voor een overstap naar de Saoedi-Arabische voetbalclub Al-Shabab. Dat meldde de club uit Enschede gisteren op zijn website. Het vertrek van de coach hing al langer in de lucht.

Preud’homme werd afgelopen seizoen verkozen tot trainer van het jaar in de eredivisie. Hij won met FC Twente de KNVB-beker, maar verspeelde op de laatste speeldag de landstitel aan Ajax. „Ik wens FC Twente het beste voor de toekomst”, zegt Preud’homme op de clubsite.

Voorzitter Joop Munsterman benadrukt dat het vertrek van de trainer samenhangt met zijn succes. „Drie trainers zijn in de afgelopen vijf jaar vertrokken bij ons. Allen zijn trainer van het jaar geworden. Daarna kwam de belangstelling en het onvermijdelijke vertrek. Wij wensen Michel veel succes in zijn nieuwe functie.”

Steve McClaren, de voorganger van Preud’homme bij Twente, keert niet terug bij de club. De Engelsman vertrok na het kampioenschap met FC Twente naar VfL Wolfsburg, waar hij werd ontslagen, en gaat aan de slag bij Nottingham Forest. (Novum)