Marc -Marie Huijbregts

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg 1964) is cabaretier, vooral bekend als tafelheer in de tv-show De wereld draait door en als barjongen in de comedyserie ‘t Schaep.

„Op dit moment is The Apprentice mijn favoriet. BBC1 op woensdagavond: een tip”, mailt Huijbrechts. In The Apprentice worden jonge mensen die het willen maken in het bedrijfsleven, begeleid door geslaagde zakenlieden. In de Britse versie is dat Lord Alan Sugar: „You’re fired!”

„Ik heb geen bewuste rode draad en al helemaal geen thema”, schrijft Huijbregts verder. De cabaretier, op kilometers afstand te herkennen aan zijn hoge stem, begon ooit als countertenor. Eerder zei hij in deze krant: „Ik ben een doorgefokte Wiener Sangknabe. Mijn zus Annet heeft ook zo’n stem. Als kind speelden we altijd radiootje. Ik heb daar nog een bandje van: pieppieppieppiep. We praatten zo hoog dat het alleen door sommige honden kon worden waargenomen.”

Twee jaar geleden kwam hij uit de kast als kalende man; hij droeg jarenlang een wilde pruik van een haarkliniek. De coming-out noemde hij ‘Operatie Cavia’: „In het standaardcontract stond dat zij na mijn overlijden het haarstuk nog één keer kwamen goedleggen in de kist. Dat wilde ik graag voor zijn.”

Uitzending 24 juli