Kortkolom sport

‘Armstrong bedreigde oud-collega Hamilton’

Rotterdam. Voormalig Tourkampioen Lance Armstrong zou zijn ex-ploegmaat Tyler Hamilton bedreigd hebben. Dat heeft een van Hamiltons advocaten gisteren gemeld aan de sportsite ESPN.com. Beide oud-ronderenners zijn verwikkeld in een juridische strijd. Tegen Armstrong en zijn toenmalige wielerploeg US Postal loopt een onderzoek naar fraude, samenzwering en handel in verboden producten. In een eerder tv-interview heeft Hamilton zevenvoudig Tourwinnaar Armstrong beschuldigd van dopinggebruik. Volgens Hamiltons advocaat zou Armstrong zich agressief hebben opgesteld. „Lance Armstrong is een mogelijke beklaagde, en Tyler is een mogelijke getuige”, zei Hamiltons raadsheer. „Bij gelijk welk contact, zeker als dat contact agressief is, hebben advocaten de plicht de autoriteiten op de hoogte te stellen”. Jodi Larner, eigenaar van het restaurant waar de ontmoeting plaatsvond, spreekt Hamiltons versie tegen. „Er was geen echte confrontatie. Armstrong heeft zijn barkruk niet verlaten”. Armstrong zelf vertelde aan het Amerikaanse Outside Magazine dat de ontmoeting „voor beiden eigenaardig” aanvoelde, maar dat er niets aan de hand was. (AP)

Boston dwingt zevende duel af in NHL-finale

Rotterdam. De Amerikaanse ijshockeyploeg Boston Bruins heeft de zesde wedstrijd in de NHL-finale gewonnen. De Bruins versloegen in eigen huis het Canadese Vancouver Canucks met 5-2. Daarmee bracht Boston de stand in de finaleserie op 3-3. Het zevende en beslissende duel wordt morgen gespeeld op het ijs van de Rogers Arena in Vancouver. De Canucks konden in de derde uitwedstrijd bij Boston opnieuw geen vuist maken. De Bruins braken een record door in de eerste periode binnen 4.14 minuten vier doelpunten te maken. Nog nooit had een ijshockeyteam zo snel vier treffers gescoord in finale van de Stanley Cup. In de tweede periode kwam geen van beide ploegen tot scoren. De Canucks vochten in de slotfase van het duel nog wel terug via treffers van Sedin en Lapierre. Maar de Bruins hielden, mede door een schuiver van David Krejci, voldoende marge voor de zege. (Novum)

United betaalt 20 mln voor 19-jarige Jones

Rotterdam. Centrale verdediger Phil Jones is de eerste nieuwe aankoop van Manchester United. De 19-jarige Engelsman tekent voor vijf jaar, meldde de Engelse kampioen op zijn website. Jones komt over van Blackburn Rovers. Daar debuteerde in 2009 in de hoofdmacht. Manchester United zou circa 20 miljoen euro hebben betaald voor de verdediger. Blackburn heeft het op zijn website over een recordbedrag. (Novum)

Stoner wint in MotoGP op circuit Silverstone

Rotterdam. De Australische motorrijder Casey Stoner heeft zondag de MotoGP van Groot-Brittannië gewonnen. Op het circuit van Silverstone bleef de Honda-coureur de Italiaan Andrea Dovizioso en de Amerikaan Colin Edwards voor. De wereldkampioen van 2007 boekte zijn vierde zege van het seizoen. De 25-jarige Stoner is ook de nieuwe leider in de WK-stand. (Novum)

Handbalsters Oranje naar WK in Brazilië

Rotterdam. De Nederlandse handbalsters hebben zich geplaatst voor het WK. Na een ruime zege in Rotterdam werd Turkije zaterdag in de return van de play-offs ook in eigen land verslagen: 38-34. Het WK vindt in in december in Brazilië plaats. Wanneer Nederland daar bij de eerste zeven eindigt, plaatst het zich voor de kwalificatietoernooien van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. (Novum)