Gullit knokt in het Oeralgebergte voor zijn baan - tevergeefs

Dutch soccer legend Ruud Gullit (R) shares a joke with Chechen leader Ramzan Kadyrov during a meeting in the government offices in Grozny February 9, 2011. The leader of Russia's volatile, Muslim Chechnya region, Ramzan Kadyrov, reassured Ruud Gullit of his safety on Wednesday when the Dutchman arrived to coach Russian Premier League side Terek Grozny. REUTERS/S Dal (RUSSIA - Tags: SPORT CIVIL UNREST SOCCER) Ruud Gullit (rechts) met Ramzan Kadyrov in gelukkiger tijden. Foto Reuters/S Dal

Update 17.45: Het Terek Grozny van Ruud Gullit heeft met 1-0 verloren, waarmee zijn ontslag onafwendbaar is.

Op dit moment speelt Terek Grozny mogelijk zijn waarschijnlijk laatste wedstrijd onder leiding van Ruud Gullit. De Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov stelde een ultimatum: de wedstrijd vandaag in en tegen laagvlieger Amkar Perm uit het Oeralgebergte moet gewonnen worden. Anders zal Gullits avontuur in de verre Kaukasus van korte duur blijken.

Er zat geen woord Spaans bij de stevige waarschuwing aan het adres van de onderpresterende trainer die hij ontving via de website van de club (lees hier de door RTL vertaalde boodschap).

Geïnteresseerden komen via Google en de zoektermen ‘Russian Premier League Live Stream’ ongetwijfeld een heel eind. Of volg GPD-correspondent Olaf Koens via Twitter.

    • Bart Hinke