Belgische fiscus geeft gegevens Nederlandse spaarders vrij

België heeft de bankgegevens van ruim 50.000 Nederlanders doorgespeeld aan de Nederlandse fiscus. Dat meldt de Belgische krant De Tijd vandaag.

De Nederlanders hebben een rekening bij een Belgische bank en ontvangen daar rente. Volgens de krant zijn in totaal de bankgegevens van 250.000 Europeanen vrijgegeven, van wie de meesten klant zijn bij BNP Paribas Fortis, ING, Dexia en KBC. Zo’n 100.000 rekeninghouders komen uit Frankrijk.

Een woordvoerder van Financiën bevestigt aan persbureau Novum dat België de gegevens doorspeelt. België hield tot voor kort de bankgegevens van Europese rekeninghouders geheim, in tegenstelling tot veel andere lidstaten. Per 1 januari vorig jaar geeft België ook de bankgegevens zelf vrij.

    • Bart Hinke