Beelden verdachte ontploffing bij IKEA in Brabantse Son

Verdachte van de explosie bij het IKEA-filiaal in het Brabantse Son. Foto Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht toonde vanavond beelden van een verdachte van de ontploffing bij de IKEA-vestiging in het Brabantse Son.

Op de beelden is te zien dat de man richting het woonwarenhuis loopt, maar niet binnen gaat. Hij heeft lang donker haar, maar volgens de politie is dit mogelijk een pruik.

Op 30 mei vond de explosie plaats. Tegelijkertijd vonden er ook kleine ontploffingen plaats in België en Frankrijk. Niemand raakte daarbij gewond. Volgens het Zweedse woonwarenhuis waren de ontploffingen het gevolg van “klein vuurwerk”, maar de politie spreekt van licht explosief materiaal waarmee iemand ernstig kan worden verwond.

In Son ontplofte een pakketje in een prullenbak bij de ingang van de winkel. De Explosieven Opruimingsdienst maakte een tweede pakketje bij de ingang onschadelijk.

Vrijdag ontplofte opnieuw een bom, nu in een filiaal in het Duitse Dresden. Hierbij raakten twee mensen lichtgewond. Het politieonderzoek is nog in volle gang, meldt persbureau Novum. Of de ontploffingen in de verschillende filialen met elkaar te maken hebben, is onduidelijk. Het motief van de daders is nog altijd onbekend. De ontploffingen zijn geen van alle opgeëist.