Audi opnieuw snelste in de 24 uur van Le Mans

De gecrashte auto van McNisch A safety crew member looks at the Audi R18 TDI drived by Britain's Allan Mcnish after he crashed during the Le Mans 24-hour sportscar race in Le Mans, central France June 11, 2011. The Audi R18 TDI number 3 was also driven by Rinaldo Capello of Italy and Denmark's Tom Kristensen. REUTERS/Stephane Mahe(FRANCE - Tags: SPORT MOTOR RACING) REUTERS

Slechts één auto van Audi haalde de finish, maar wel als eerste.

Autofabrikant Audi heeft net als vorig jaar Peugeot afgetroefd bij de 24 uur van Le Mans. De bolide met nummer twee – bestuurd door Andre Lotterer, Marcel Fassler en Benoit Treluyer – kwam als eerste over de streep en bezorgde Audi de tiende zege in de geschiedenis. De wagens van Peugeot legden beslag op de tweede tot en met vijfde plaats.

Lotterer, Fassler en Treluyer legden namens Audi, dat slechts met één auto de finish haalde, 355 ronden af in 24 uur. De auto met nummer negen van Peugeot – met Simon Pagenaud, Pedro Lamy en Sebastien Bourdais achter het stuur – werd met ruim dertien seconden geklopt.

Audi kende in de 79ste editie van het evenement de nodige problemen. In het eerste uur van de race crashte de Schot Allan McNisch en ook de Audi met startnummer één belandde in de vangrail. Jeroen Bleekemolen eindigde als zesde in de topklasse. De Nederlander bestuurde met Nicolas Prost en Neel Jani een Lola. (Novum)