6 redenen om uit te gaan

Drummer en zanger Robert Wyatt. Around Robert Wyatt Amsterdam: Muziekgebouw aan ’t IJ. Tijd: 20.15u. Kaarten: 30 euro. www.hollandfestival.nl Het Franse Orchestre National de Jazz presenteert tijdens het Holland Festival een concert met nieuwe arrangementen van songs van Robert Wyatt. De Britse zanger en drummer geldt als belangrijke inspiratiebron voor een hele generatie popartiesten, waaronder Elvis Costello en David Bowie. Het Orchestre National de Jazz wordt vanavond bijgestaan door jazztrompettist Erik Truffaz en singer/songwriter Perry Blake.

1 muziek

Around Robert Wyatt

Amsterdam: Muziekgebouw aan ’t IJ. Tijd: 20.15u. Kaarten: 30 euro. www.hollandfestival.nl

Het Franse Orchestre National de Jazz presenteert tijdens het Holland Festival een concert met nieuwe arrangementen van songs van Robert Wyatt. De Britse zanger en drummer geldt als belangrijke inspiratiebron voor een hele generatie popartiesten, waaronder Elvis Costello en David Bowie. Het Orchestre National de Jazz wordt vanavond bijgestaan door jazztrompettist Erik Truffaz en singer/songwriter Perry Blake.

2 studentenavond

Daan den Houter & Harmen de Hoop

Breda: KOP. Tijd: 18.00-21.00u. Maaltijd: 3 euro. Res: mail@kop.nu

‘Territorial Pissings’ is een project (tot en met 3 juli) waarbij gedurende zeven weekenden, zeven verschillende kunstenaars, zeven interventies uitvoeren op zeven verschillende trapveldjes in Breda. Vanavond organiseert KOP een studentenavond inclusief maaltijd waar de deelnemende kunstenaars Harmen de Hoop en Daan den Houter je meer vertellen over hun werk en werkwijze. Niet-studenten zijn ook welkom.

3 gay diner & film

Avondje uit met Kitty

Utrecht: ACU. Diner: 18.00-20.30u, film 21.00-23.00u. Prijs: 12,50 (diner + film). www.kittyqueer.nl

Kitty organiseert ter gelegenheid van het homocultureel festival MidZomerGracht een avond met een veganistisch driegangendiner, gevolgd door een filmprogramma met een aantal Lesbian Shorts en The Runaways (Floria Sigismondi, VS, 2010).

4 poëzie

Poetry International

Rotterdam: Rotterdamse Schouwburg. Van 14 t/m 19 juni. Entree naar eigen waardering. www.poetry.nl

Te gast bij de 42e editie van het festival Poetry International zijn o.a. Robert Hass, Les Murray, Admiel Kosman en Armando. Het festivalthema ‘Chaos & Orde’ wordt uitgediept in speciale programma’s over poëzie en literatuur, maatschappij en actualiteit. De openingsavond staat volledig in het teken van Rotterdamse poëzie met o.a. aandacht voor de jonggestorven Rotterdamse dichter Theo Verhaar en een programma waarbij drie dichters historische films over Rotterdam voorzien van nieuwe poëzie.

5 expositie

Far From Fong

Rotterdam: Het Gemaal op Zuid. T/m 27 aug, wo-za 11.00-17.00u. Gratis. www.tentrotterdam.nl

Het Gemaal op Zuid presenteert actueel werk van jonge Chinees-Nederlandse kunstenaars in aansluiting op de manifestatie ‘China op de Kaap’. Hoe gaan deze modeontwerpers, illustratoren, kunstenaars en designers om met hun culturele achtergrond?

6 gesprek

Proud op Wibaut

Amsterdam: De Verdieping, Trouw. Tijd: 20.00-01.00u. Prijs: 3 euro. www.trouwamsterdam.nl

Al tijden wordt de Wibautstraat gezien als de lelijkste straat van Amsterdam. Maar is dat wel zo? Zes studenten van de Hogeschool van Amsterdam denken hier anders over en ontwikkelde, als onderdeel van de cultuurwedstrijd HvA Pitch, een positief evenement getiteld ‘Proud op Wibaut’. In een divers avondprogramma krijg je te zien wat er juist wél leuk is aan de straat.