Twaalf doden bij brand in tehuis Zuid-Afrika

Bij een brand in een tehuis voor ouderen en verstandelijk gehandicapten bij de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg zijn twaalf mensen omgekomen. 34 mensen raakten gewond.

Volgens het Zuid-Afrikaanse persbureau SAPA is de oorzaak van de brand in het Struisbult Care Centre in Springs, een stad ten oosten van Johannesburg, nog onbekend. Eerder werd het dodental ingeschat op veertien, maar dat is later bijgesteld.

Vorig jaar kwamen achttien mensen om toen een brand een tehuis voor gepensioneerden in het zuiden van de provincie Gauteng in de as legde. Eerder dit jaar vielen vijftien doden, waaronder dertien kinderen, bij een brand in een weeshuis in KwaZulu-Natal. Dit soort incidenten roept in Zuid-Afrika vragen op over de brandveiligheid in het land.

    • Peter van der Ploeg