Slob haalt uit naar Pinkpop-baas en gage voor ‘Goldplay’

ChristenUnie-voorman Arie Slob haalt uit naar festivaldirecteur Jan Smeets van Pinkpop. De laatste hekelde het kabinet om de bezuinigingen op cultuur, maar Slob verbaast zich over de hoge gage van Coldplay.

Coldplay, een van de headliners op Pinkpop dit weekeinde, krijgt naar verluidt 1,3 miljoen euro voor hun optreden in Landgraaf en is daarmee de duurste band op Pinkpop ooit.

“Begrijp dat Coldplay 1,3 miljoen euro heeft ontvangen voor een uurtje spelen op Pinkpop. Dan kun je beter spreken van Goldplay. Nu mag organisatie Pinkpop zulke keuzen maken. Maar dan kan Pinkpop-chef Jan Smeets beter toontje lager zingen over cultuurbezuinigingen.” - Arie Slob op Twitter

Slob noemt het ‘wat makkelijk’ dat Smeets de schuld van de hoge toegangsprijzen bij de BTW-verhoging en de overheid legt, als ‘je zelf zulke dure bands boekt’.

Ook op de slotdag hamerde Smeets op de bezuinigingen, schrijft 3Voor12. Ook het Persoonsgebonden Budget (pgb) gaat Smeets aan het hart, zei hij. Zondag riep hij het publiek voor het hoofdpodium nog op hem ‘Get the fuck off’ na te zeggen, richting de regering.

Over het pgb zijn Slob en Smeets het in elk geval eens, zo blijkt uit een latere tweet van de fractievoorzitter van de ChristenUnie.

“Snap best dat BTW-verhoging op cultuur pijn doet. Maar als ik mag kiezen voorkom ik liever de forse en ondoordachte bezuinigingen op PGB.” - Slob op Twitter