Pinkpop is ‘sfeervol en gezellig’, ondanks 26 aanhoudingen

Muziekfestival Pinkpop, dat momenteel zijn derde en afsluitende avond ingaat, beleeft een sfeervolle en gezellige editie. Dat zegt de politie. Tot aan vanavond werden 26 festivalgangers aangehouden.

De aanhoudingen waren voor drugsbezit, mishandeling en openbare dronkenschap. Het gros werd na het betalen van een boete weer vrijgelaten. Ook de brandweer meldt weinig incidenten en controleerde hoogstens op brandveiligheid. Vorig jaar was het aantal aanhoudingen op maandagmiddag 21.

De EHBO op het festival behandelde tot nu toe zo’n 2.500 bezoekers, onder meer voor kneuzingen, snij- en schaafwonden en benauwdheid. Een handjevol bezoekers moest naar het ziekenhuis. In totaal trok het festival per dag zo’n 60.000 bezoekers. Een groot deel daarvan is er voor het hele festival, anderen kwamen voor één dagje.

Een sfeerimpressie van gisteren, door 3FM:

Vanavond sluit de Amerikaanse rockbank Foo Fighters de 42e editie van het festival af. Onder meer Coldplay, Kings of Leon en Elbow betraden eerder dit weekend het podium in Landgraaf.

    • Peter Zantingh