Konvooi Jordaanse koning aangevallen

(FILES)--A May 17, 2011 file photo shows Jordan's King Abdullah listening as US President Barack Obama speaks following a bilateral meeting in the Oval Office of the White House in Washington, DC. A group of young men attacked the motorcade of Jordan's King Abdullah II with stones and empty bottles as he visited the southern city of Tafileh on June 13, 2011, but no one was hurt, a security offical told AFP. AFP PHOTO/Mandel NGAN Een archieffoto van koning Abdullah II tijdens een bezoek aan de Amerikaanse president Barack Obama, in mei dit jaar. Foto AFP / Mandel Ngan

Een konvooi van de Jordaanse koning Abdullah II is aangevallen bij een bezoek aan het zuiden van het land. De koning zou ongedeerd zijn.

Het konvooi van de koning werd vanmorgen bekogeld met stenen en flessen tijdens een bezoek aan de zuidelijke stad Tafileh. Er vielen geen gewonden, volgens persbureau AFP.

Een bron van AFP zegt dat het voertuig van de koning door een groep mannen van tussen de twintig en dertig jaar werd aangevallen. De regering ontkent dat er een aanslag is gepleegd op de koning.

Eind mei werd door jongeren in Tafileh geprotesteerd tegen de regering in Jordanië. Ze eisten dat er een eind komt aan de corruptie in het land en willen politieke en economische hervormingen.

    • Peter van der Ploeg