Goal van het weekend komt uit Noord-Amerika

De grote competities liggen al een tijdje stil, maar aan golazo’s geen gebrek. Alsof hij de clenbuterol-affaire in de Mexicaanse selectie van zich af wil knallen volleyt Andres Guardado tegen Costa Rica van net binnen de zestien prachtig binnen.

Voor een klassieke ‘Madjer’ moeten we naar Saoedi-Arabië, het land waar FC Twente-trainer Michel Preud’Homme volgend jaar trainer is. Ahmed Al Fraidi van Al Hilal wipt daar de bal keurig achter het standbeen in het net tegen Al Faisaly.

In Rusland zette Vladislav Ignatjev van Lokomotiv Moskou een leuke aanval op, die hij ook maar zelf afrondt op schitterende wijze.

Voor een dramatisch late en tevens mooie gelijkmaker moeten we in de Noord-Amerikaanse Major League Soccer zijn. Alan Gordon van Toronto FC weet zich in de 94e minuut bij een 2-1 achterstand tegen LA Galaxy ruimte te verschaffen voor deze volley.

Blijven we in Canadese sferen voor het mooiste stukje voetbal van dit weekend. Eric Hassli van Vancouver Whitecaps moet even aan zijn landgenoot Thierry Henry hebben gedacht toen hij onderstaande uit zijn Franse rechtervoet toverde.

http://www.youtube.com/watch?v=Cv82TESa5WM&feature=youtu.be

    • Bart Hinke